یوگا درمانی

کشش، یکی از مولفه‌های بسیار مهم در ورزش برای به‌دست آوردن بدنی منعطف، متناسب و سالم است. اجرای حرکات کششی به‌صورت مستمر، می‌تواند فواید بسیار زیادی برای سلامتی جسمانی ما داشته باشد. کشش، موجب آزادسازی و کاهش فشار از روی عضلات شده و در عین حال، گردش خون و رسیدن مواد مغذی به بافت‌های عضلانی را تسهیل می‌کند. در این فرصت به‌صورت خلاصه به ۱۰ تاثیر کلی انجام حرکات کششی می‌‌پردازیم:

۱ ) حرکات کششی، دید مثبت‌تری به ما می‌دهد:  می‌دانیم استرس، موجب انقباضات ناخواسته عضلانی می‌شود اما انجام حرکات کششی، می‌توانند علاوه بر برطرف کردن اینگونه فشارهای عضلانی، با تسهیل گردش خون در بافت‌ها و کمک به ترشح اندورفین‌ها، احساس شادی و نشاط را برای ما به همراه آورد. اجرای برخی حرکات کششی پیش یا پس از  خواب نیز به خواب بهتر و داشتن روزی فعالتر و پرنشاط‌تر کمک می‌کند.

۲ ) حرکات کششی، باعث بهبود وضعیت کلی بدن ما می‌شود: کشش باعث می‌شود که  عضلات طول طبیعی خود را حفظ کرده و بر اثر انقباضات ورزشی دچار کوتاهی یا تغییر فرم نشوند.

۳ ) کشش، باعث برقراری و حفظ انعطاف بدنی ما می‌شود: ایجاد یا حفظ انعطاف بدنی و افزایش دامنه حرکتی، بارزترین ثمره حرکات کششی است. انجام مستمر حرکات کششی در کنار تمرین‌های بدنی صحیح، علاوه بر بهبود عملکرد کلی بدن، خطر آسیب پذیری مفاصل را نیز کاهش می‌دهد.

۴ ) کشش، استقامت را بالا میبرد: فشاری که به‌طور معمول در حین ورزش به عضلات ما وارد می‌شود تا انرژی و‌ کالری بیشتری مصرف کنیم، باعث خسته شدن عضلات می‌شود. کشش عضلات، به ویژه پس از حرکات قدرتی و استقامتی ورزشی، باعث تسریع جریان خون و اکسیژن رسانی بهتر به بافت‌های بدن شده و احساس خستگی را به تعویق می‌اندازد.‌

۵ ) کشش، احتمال آسیب‌های بدنی را کاهش می‌دهد: حرکات کششی، عضلات را از فشارهای ناشی از انقباضات ورزشی رها ساخته و این آزاد سازی باعث کاهش احتمال آسیب‌هایی نظیر کوفتگی و گرفتگی عضلات می‌گردد.

۶ ) کشش، سطح انرژی ما را بالا می‌برد: با اجرای حرکات کششی، از خمودگی و کرختی ناشی از یکجا نشستن یا عدم تحرک رها شده و احساس نشاط و سرزندگی به فرد دست می‌دهد.

۷ ) کشش، عمل گردش خون را بهبود می‌بخشد: به کمک حرکات کششی، خون‌رسانی به بافت‌های بدن که از خستگی ناشی از ورزش می‌کاهد، تسریع و تسهیل می‌شود. از سوی دیگر، کشش باعث رهایی عضلات از انقباض شده و علاوه بر ارتقای سلامت عمومی بدن، از مدت زمان بازتوانی (ریکاوری) بدن ما می‌کاهد. علاوه بر آن، کشش پس از ورزش به عضله قلب نیز فرصت مناسب می‌دهد تا با پایین آمدن ضربان قلب و کاهش سرعت گردش خون، به حالت عادی و سرعت ضربان نرمال باز گردد.

۸ ) کشش، عملکرد ورزشی را ارتقا می بخشد: اگر عضلات ما خشک و بدون انعطاف باشند، انجام منظم حرکات کششی، به ما این امکان را می‌دهد که به مرور زمان بتوانیم حرکات را در دامنه‌های کاملتر و به‌صورت روان تر اجرا کنیم.

۹ ) کشش، میزان و احتمال کوفتگی عضلانی را کاهش می‌دهد: انجام چند حرکت کششی ساده، چه قبل و ‌چه بعد از ورزش، با بهبود جریان خون، میزان رساندن مواد مغذی و اکسیژن به عضلات ما را بالا برده و روند ایجاد کوفتگی و خستگی ورزش را به تعویق می‌اندازد. ۱۰ ) کشش، سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد: با اجرای منظم حرکات کششی، میزان جذب کلسترول در بدن پایین آمده و از اینرو می‌تواند روند گرفتگی عروق را که می‌تواند منجر به لخته شدن خون در رگ‌ها و سکته‌های قلبی یا مغزی شود، به تعویق بیاندازد.

منبع: کانال رسمی اطلاع رسانی ورزش یوگا تهران

۱۵/۱۱/۱۳۹۹

همچنین ببینید

یوگا قدم به قدم – وضعیت خم به جلو ایستاده

انگلیسی: Standing Forward Bend سانسکریت: Uttanasana ترجمه: کلمه اوت (ut) نشاندهنده شدت، (tan) یعنی کشیدن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*