تکنیک هایی برای دوران مختلف زندگی زنان

توانایی زنان برای غلبه بر استرس، صرفنظر از احساسی یا فیزیکی بودن آن، بستگی زیادی به سلامت آنها دارد. تغییرات هورمونی که در نتیجه …

استرس،‌ تغییرات هورمونی و اعتماد بنفس و پیشرفت چند دلیل از صدها دلیلی است برای اینکه زنان باید سالم بمانند.

توانایی زنان برای غلبه بر استرس، صرفنظر از احساسی یا فیزیکی بودن آن، بستگی زیادی به سلامت آنها دارد. تغییرات هورمونی که در نتیجه یائسگی، بارداری و قاعدگی به وجود می‌آید دلیلی برای ناراحتی زنان از سندرم های قاعدگی، سردرد و نشانه‌های دیگر است. آنها همچنین نیازمند سلامتی برای گذراندن دوران های بارداری و یائسگی هستند و برای داشتن ظاهری خوب و زیبا در تمام دوران ها زیر فشار قرار دارند. امروزه اکثر زنان هرکاری را برای رسیدن به زیبایی و تناسب اندام انجام می‌دهند.

یوگا،‌ علمی باستانی، به سالم ماندن و پرورش ذهن و جسم کمک می‌نماید. یوگا می‌تواند دردهای دوران قاعدگی را کاهش دهد، استرس را کنترل نماید و بهترین سودها را به آنها برساند. حرکات یوگا نیز باعث تمرین ماهیچه‌های بدن برای مقابله با چاقی و رسیدن به انعطاف پذیری بالا و قوی شدن می‌گردد.

در این قسمت با تغییراتی که زنان در طول دوران زندگی با آنها روبرو می‌شوند و حرکاتی از یوگا که به رفع آنها کمک می‌نماید آشنا می‌شویم:

یوگا برای دوران یائسگی: با یوگا بر یائسگی غلبه کنید

یائسگی یکی از دوران های زندگی هر زنی است. دوره‌ای است که قاعدگی به اتمام می‌رسد. این دوره از زندگی معمولا وابسته به تغییرات  هورمون ها، وضعیت فیزیکی و تفییرات فیزیولوژیکی بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق می‌افتد. این تغییرات کم کم و یا به صورت ناگهانی رخ می‌دهد. حتی ممکن است فردی خیلی زودتر و در سن ۳۰ سالگی و یا خیلی دیر و در سن ۶۰ سالگی یائسه شود. یائسگی حتی به دنبال خارج کردن رحم نیز رخ می‌دهد. یائسگی بیماری نیست بلکه پروسه‌ای طبیعی است. اگرچه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و پوکی استخوان در این دوران بالا می‌رود.

علائم یائسگی عبارتند از قاعدگی نامنظم، تغییر در امیال جنسی، داغ شدن بدن، خشکی واژن و مشکلات ادراری، تغییر در ظاهر و رفتار، اختلال خواب، سردرد و لرزش قلب است. اما همه خانم ها این علائم را تجربه نمی کنند و حتی برخی از آنها هیچ علامتی را در این دوران تجربه نمی‌کنند.

میزان هورمون های استروژن و پروژسترون نقش مهمی را در یائسگی ایفا می‌کنند. در این دوران رحم استروژن و پروژسترون کمی تولید می‌کند. استروژن هورمون زنانه‌ای است که نقش مهمی در شکل‌دهی بدن شما و آماده سازی بدن برای بارداری ایفا می‌کند. هنگامی که بدن میزان کمی از این هورمون ها را تولید نماید، قسمتی از بدن که وابسته به استروژن برای سلامتی است واکنش نشان می‌دهد و باعث ایجاد ناآرامی در فرد می‌گردد.

یائسگی به دو بخش تقسیم می‌گردد: دوران قبل از یائسگی و دوران بعد از یائسگی. دوران قبل از یائسگی زمانی است که شما علائمی را تجربه می‌نمایید اما هنوز تخمک‌گزاری شما ادامه دارد. شما حتی بالا رفتن و پایین رفتن هورمون ها و همچنین داغ شدن بدن را تجربه می‌نمایید. دوران بعد از یائسگی به دورانی گفته می‌شود که ۱۲ ماه از زمان آخرین پریود شما گذشته باشد و رحم شما هیچ هورمون استروژن و پروژسترونی ترشح نمی‌کند.

در واقع یائسگی تا زمانی که یک تغییر فریولوژیکی باشد  هیچ نیازی به درمان ندارد. تمرکز درمان در زمان یائسگی بر روی از بین بردن علائم یائسگی و پیشگیری از وضعیت هایی است که ممکن است در سال های قبل از یائسگی رخ دهد نظیر بیماری های قلبی و پوکی استخوان. بعضی از هورمون های جایگزینی که به مقدار کمی استروژن در بدن تولید می‌کنند به کاهش علائم یائسگی نظیر گر گرفتگی و خشکی واژینال کمک می‌نمایند.

ورزش کردن، تغذیه صحیح، سیگار نکشیدن و کاهش استرس راه های موثری برای قابل تحمل نمودن یائسگی است.

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ ـ مهرنوش نصوری

www.seemorgh.com/health

در آینده چند حرکت مناسب دوران یائسگی را معرفی می‌نماییم.

همچنین ببینید

یوگا قدم به قدم – وضعیت پروانه

انگلیسی: Butterfly سانسکریت: Baddha konasana    ترجمه: «بادا» به معنی مهار شده؛ و «کونا» به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*