یائسگی یکی از دورانهای زندگی هر زنی است. دورهای است که قاعدگی به اتمام میرسد. این دوره از زندگی معمولا وابسته به تغییرات هورمونها، وضعیت فیزیکی و تفییرات فیزیولوژیکی بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق میافتد. این تغییرات کم کم و یا بهصورت ناگهانی رخ میدهند. حتی ممکن است فردی خیلی زودتر و در سن ۳۰ سالگی و یا خیلی دیر و در سن ۶۰ سالگی یائسه شود. یائسگی حتی بهدنبال خارج کردن رحم نیز رخ میدهد. یائسگی بیماری نیست بلکه پروسهای طبیعی است. اگرچه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و پوکی استخوان در این دوران بالا میرود.
علائم بائسگی:
* قاعدگی نامنظم
* تغییر در امیال جنسی
* داغ شدن بدن
* خشکی واژن و مشکلات ادراری
* تغییر در ظاهر و رفتار
* اختلال خواب
* سردرد و لرزش قلب
متخصصان اعلام كردهاند كه يوگا ميتواند علائم آزار دهنده يائسگي را كاهش دهد. تحقیقات نشان میدهد که با توجه به تاثیر یوگا بر کاهش هورمون استرس (کورتیزول)، به جای هورموندرمانی میتوان استرس را کاهش داد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نتايج بررسيهاي جديد اين متخصصان حاكيست؛ يوگا علائمي چون گرگرفتگي و تعرق شديد شبانه در بين زنان را كه در اثر يائسگي بروز ميكنند، تسكين ميدهد. هم چنين به نظر ميرسد كه اين قبيل تمرينها ذهن زنان يائسه را نيز تقويت ميكند.
یوگا به خانمها در از بین بردن کمخوابی، بیحوصلگی وکاهش درد کمک میکند.
به طور کلی همه آساناها (وضعیتهای یوگا) بهویژه آنهایی که بهطور مستقیم روی استخوان فشار وارد میکند با هدف بالا بردن جذب کلسیم، (یکی از عوارض یائسگی کاهش تراکم استخوان است) و سیکل ساروانگ آسانا (وضعیتهای معکوس با اکسیژنرسانی بدن و تحریک غدد ناحیه سر و گردن) تاثیر به سزایی در این دوران دارد.
پرانایاما (تنفس): همه تمرینهای پرانایاما مفید هستند.
مراقبه و تکرار جمله تاکیدی (من به اندازه کافی خوب و دوست داشتنی هستم)
تمام تمرینهایی که به غدد فوق کلیوی مربوط میشوند تاثیر گزار هستند چون به تنظیم هورمونها کمک میکنند .
وتمرینهای آجنا (غده هیپوفیز را تحریک میکند که مسئول هورمونهاست )
گردآورنده: الهه دوانی