اعجاز خوراکیها در درمان بیماریها
-
پرتقال دارای حداقل یازده درصد مواد قندی است که مستقیماً جذب بدن شده و به شکل گلوکز، فروکتوز و لولوز است. به همین جهت مصرف آن به اشخاصی که مرض قند (دیابت) دارند، توصیه
میشود. -
هلو با اینکه شیرین است برای مبتلایان به مرض قند هیچ گونه ضرری ندارد.
-
خوردن توت فرنگی، سیب، گلابی، تمشک، آلو و گیلاس برای افرادی که مبتلا به مرض قند هستند، مضر نیست زیرا قند آنها از نوع لولوز است.
-
لیموترش و آبلیمو دارای مواد قندی است و مصرف مکرر و زیاد آنها برای بیماران دیابتی مضر است. البته مصرف جزیی آن ایرادی ندارد.
-
گلابی برای بیماران مبتلا به مرض قند میوه مناسبی است. زیرا قسمت اعظم آن از نوع سلولز، لولوز و سوربیتول بوده که برای میتلایان به دیابت مفید است.
-
مصرف گریپ فروت باعث کاهش گلوکز در خون شده و خوردن آن قبل از غذا مقدار قند خون را تا سی درصد کاهش میدهد.
-
دم کرده برگهای شاتوت برای معالجه بیماری قند بسیار موثر است.
-
موز کال و نرسیده برای مبتلایان به دیابت بسیار مفید است. زیرا موز کال دو گرم قند و ۲۳ گرم نشاسته دارد. برعکس موز رسیده برای مبتلایان به دیابت مضر است.
-
فروکتوز و گلوکز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و دیابتی مشکلی به وجود نمیآورد.
-
روغن زیتون برای چربی و قند بالا بسیار مفید است و در رژیمهای غذایی لاغری و دیابتی به افراد تجویز میشود.
-
مواد قندی موجود در خرمالو از نوع لولوز و گلوکز است و برای میتلایان به مرض قند مضر نیست.
-
پاپایا میوهای است که برای حفاظت افراد دیابتی در مقابل گرفتگی رگها و بیماری قلبی توصیه
میشود. -
بیماران دیابتی میتوانند از توت خشک به جای قند استفاده کنند. توت خشک میزان گلوکز خون را کاهش میدهد.
-
چون آووکادو شکر و مواد نشاستهای کمی دارد، برای افرادی که بیماری قند دارند مناسب است.
-
در طب سنتی چینی معتقدند که کدو حلوایی در تنظیم قند خون موثر بوده و باعث تحریک لوزالمعده میشود. ویتامین (ث) موجود در آن نیز میتواند از پیشرفت دیابت جلوگیری نماید. کدو حلوایی حاوی فیبر غذایی میباشد. فیبر موجود در آن برای درمان بسیاری از بیماریها مخصوصاً یبوست، چربی خون بالا و دیابت مفید است.
-
مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده آن دسته از افراد دیابتی که به طور مرتب مقدار زیادی ویتامین (ث) دریافت میکنند میزان کلسترول و قندشان پایین میآید. بنابراین به دیابتیها خوردن کیوی که سرشار از ویتامین (ث) است، توصیه میشود.
-
مقداری از قند کشمش از نوع سوربیتول است. بنابراین برای بیماران مبتلا به مرض قند مجاز میباشد.
-
درصد اصلی قندهای موجود در انگور مربوط به فروکتوز بوده که به نام قند میوه مشهور است. این نوع قند مانند گلوکز برای افراد دارای قند خون مضر نبوده، لذا یکی از میوههایی که میتواند مورد استفاده دیابتیها قرار گیرد، کشمش و مویز است.
-
قند خون فرد با مصرف شلیل به آهستگی بالا رفته و دیرتر احساس گرسنگی میکند. بنابراین این ماده غذایی برای مبتلایان به دیابت و افرادی که میخواهند وزنشان را کاهش دهند، مفید میباشد. فیبر دیگر ترکیب قابل توجه در شلیل و بامیه است که سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهد. بنابراین مصرف شلیل میتواند در کنترل قند خون موثر باشد.
-
توصیه میشود بیماران چاق که در معرض خطر دیابت هستند، قره قات مصرف کنند.
-
به دلیل پایین بودن (شاخص گلیسمیک) در بادمجان (کمتر از ۱۵) برای بیماران دیابتی سودمند است.
-
کسانی که دیابت دارند، قارچ بخورند. زیرا قارچ هیچ گونه ماده قندی ندارد.
-
مصرف کرفس مقدار قند دیابتیها را پایین میآورد.
-
هویج دارای انسولین گیاهی میباشد و این ماده قادر است قند خون را کاهش دهد. لذا برای مبتلایان به دیابت خوردن آن مفید خواهد بود و بالعکس برای افرادی که قند خونشان کمتر از حد طبیعی است مصرف آن توصیه نمیگردد.
-
کدو سبز دارای قند است. ولی قندش برای بیماران مبتلا به دیابت ضرر ندارد و دارای ویتامینهای زیادی است. مصرف کدو از افزایش قند و چربی خون جلوگیری میکند و برای معالجه مرض قند و چربی خون کافی است آب آن را گرفته و روی آن آب لیمو ریخته و روزی یک لیوان از آن میل کنید.
-
افراد مبتلا به دیابت نوع دو برای پیشگیری از بیماریهای قلبی از عصاره گوجه فرنگی استفاده کنند. نوشیدن عصاره گوجه فرنگی برای سه هفته موجب رقیق تر شدن خون افراد بیمار میشود.
-
محققان اعلام نمودند که مصرف کلم بروکلی به بهبود و ترمیم آسیبهای وارد شده به رگهای خونی قلب ناشی از ابتلا به دیابت کمک میکند.
-
سیر بادشکن بوده و برای بیماران مبتلا به بیماری قند تجویز میشود چرا که مصرف سیر در کاهش قند خون بیماران دیابتی نیز موثر است.
-
محققان اعلام نمودند کروم موجود در پیاز باعث افزایش انسولین، کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید در بیماران دیابتی میشود. در حالی که باعث افزایش میزان کلسترول خوب خون است و موادی در آن وجود دارد که قند خون را نیز پایین میآورد.
-
از فرآوردههای موسیر برای کم کردن قند خون در افراد دیابتی استفاده میشود.
-
کسانی که دیابت دارند میتوانند شاهی آبی (بولاغ اوتی) را به طور خام در سالاد البته بدون هیچ گونه چاشنی یا آب شاهی را مخلوط با شیر یا به صورت شربت یا دم کرده مصرف نمایند.
-
مصرف گیاه والک باعث کاهش قند خون و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت
میشود. -
خرفه سرشار از اسیدهای چرب و امگا ۳ میباشد و در کاهش و درمان بیماریهای قلبی – عروقی و دیابت موثر است.
-
دم کرده تخم شنبلیله و مصرف عرق شنبلیله در کنترل قند و دیابت بسیار موثر است.
-
برگهای ریواس لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین نموده و قند خون را کم میکند. بنابراین برای درمان دیابت سودمند است.
-
مصرف آلبالو، نارگیل، زیتون، قره قات، اسفناج خام، کاهو، تره، تره فرنگی، شاهی، مرزه، کنگر و فلفل دلمهای برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار سودمند است.
تذکر :
-
افراد مبتلا به دیابت باید از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنند : انار، آلوی خشک، انجیر، گرمک، طالبی، خربزه، انگور، شلغم، چغندر و سیب زمینی.
-
باید به افراد دیابتی توصیه شود موارد ذکر شدهای که برای آنها مفیدند نباید زیاد مصرف نمایند. افراد دیابتی باید در استفاده از کلیه مواد اعتدال را رعایت نمایند و نکته دیگر اینکه اکثر موارد ذکر شده فوق دارای طبع سرد میباشند و افراد مبتلا به دیابت چون اکثراً طبع خودشان نیز سرد میباشد، استفاده از موارد فوق باعث اضافه شدن سردی و سستی و کرختی و بیحالی بدن آنها میشود. لذا افراد دیابتی ضمن استفاده از موارد مفید فوق باید از دارچین، زنجبیل، سیاهدانه، مرزه، سنبل الطیب، آویشن و ادویههای گرم دیگر در غذاهای روزانهشان استفاده کنند تا سردی استفاده از موارد ذکر شده تا حدودی کنترل شود.
منبع : مجله روزهای زندگی