تکرار ادرار

چند علامت مهم

در صورتی که تعداد دفعات ادرار طی روز از پنج تا هفت بار بیشتر شود فرد اصطلاحاً دچار تکرر ادرار شده است که این مساله می‌تواند نشانه بیماری باشد.پزشکان معتقدند چنانچه مقدار مایعات دفع شده از بدن بیشتر از مایعات جذب شده آن باشد باعث از بین رفتن کارکرد کلیه در بدن می‌شود. دیابت، پرنوشی، تحریک شدن کلیه براثر سرما و از همه مهمتر سن و جنس از دلایل تکرر ادرار است. در صورت وجود درد و سوزش هنگام ادرار کردن و یا در صورتی که بعد از ادرار کردن همچنان احساس نیاز به دستشویی رفتن دارید به پزشک مراجعه کنید. اینها ممکن است علائمی از عفونت‌های ادراری باشند.

علت بیماری

پزشکان معتقدند تکرر ادرار اغلب نشانه ابتلا به یک بیماری است. یکی از دلایل رایج تکرر ادرار، عفونت دستگاه ادراری است. سوزش ادرار، ادرار بدبو، تب و درد لگنی از نشانه های ابتلا به این بیماری است.

دیگر دلایل رایج تکرر ادرار، عبارتند از : مصرف مدرها (داروهای ادرار آور) و برخی داروهای دیگر، ضعیف شدن ماهیچه های مثانه، مجرا و کف لگن و در مردان، بزرگ و یا عفونی شدن پروستات.

یکی از علل بروز تکرر ادرار، ورم یا زخمی است که در مثانه ایجاد می‌شود. یکی دیگر از علل آن هم می‌تواند مصرف زیاد ادویه یا به اصطلاح غذاهای گرم باشد. در چنین حالتی ادرار تند و تیز شده و مثانه را می‌سوزاند. مثانه هم نمی‌تواند ادرار را در خود نگه داشته و عملاً نیاز به دفع مکرر پیدا می‌کند.

از طرفی ممکن است عارضه براثر گرمی اندام دیگر چون کلیه و کبد باشد که ناشی از سوء مزاج گرم بوده و نشانه آن ادرار زرد رنگ، تیز، تند و گرم و سوزان است.

اگر عارضه از سوء مزاج سرد باشد در چنین حالتی ادرار سفید و بدون سوزش می باشد. اگر سرما نیز اثر بگذارد ادرار افزایش خواهد یافت.

کنترل تکرر ادرار

علاوه بر استفاده از دارو که با تجویز پزشک انجام می شود، سعی کنید چای و قهوه کمتر مصرف کنید زیرا این مواد تا حدی مدر (زیاد کننده ادرار) هستند. همچنین برای اینکه تعداد دفعات دستشویی رفتن در شب را کم کنید روزها مقدار زیادی آب بنوشید ولی در ساعات قبل از خواب آب ننوشید. یک راه دیگر این است که هنگام ادرار کردن کمی به جلو خم شوید تا مثانه کاملاً تخلیه شود. 

در زیر به چند مورد از درمان‌های سوء مزاج گرم اشاره شده است :

  • جویدن مقداری تخم خیار و فروبردن شیره آن که سوزش را کاهش دهد.
  • استفاده از خیار و آب خیار، اسپرزه، بنفشه و عصاره‌های گیاهی با طبیعت سرد.

خوراکی های موثر در درمان تکرر ادرار

  • ۳۰ گرم برگ زغال اخته را در یک لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا یک سوم آن بخار شود. پس از صاف کردن، آن را با شکر شیرین کنید. چنانچه هر شب قبل از خواب یک فنجان از این جوشانده را به کسانی که به بیماری تکرر ادرار مبتلا هستند و یا بچه و کودکانی که هر شب خود را خیس می‌کنند و کنترلی بر ادرار خود ندارند، بدهید این بیماری آنها به کلی رفع خواهد شد.
  • میوه زغال اخته حاوی ترکیباتPROTHOCYANIN  است که در درمان عفونت‌های ادراری و تکرر ادرار بسیار موثر است.
  • اگر جوشانده برگ درخت توت سفید را به مقدار یک یا دو فنجان در روز میل کنید، در معالجه بیماری‌های دستگاه ادراری مفید است.
  • خوردن زالزالک قطره قطره آمدن ادرار را درمان می‌کند.
  • گاهی تخم اسفناج را برای شفای امراض به مقدار ۵/۶ گرم می جوشانند و پس از شیرین کردن، مانند چای می نوشند. این نوشابه طبیعت معتدل دارد و برای درمان سوزش ادرار و قطره قطره ادرار کردن بسیار توصیه شده است.
  • از آنجایی که کرفس ادرار آور خوبی است، می تواند در دفع بعضی از سنگهای مجاری ادرار موثر باشد. همچنین چون دارای خاصیت ضد میکروبی است، در ضد عفونی کردن مجاری ادرار تاثیر دارد.
  • مخلوط آب کرفس، پیاز، سیر، آب لیموترش و روغن زیتون برای قولنجهای کلیوی موثر بوده و مدر است. شایان ذکر است که ریشه کرفس جزو پنج ریشه مدر (کرفس، جعفری، مارچوبه، مرغ و رازیانه) است.
  • کاهو تکرر ادرار و قطره قطره شدن ادرار را شفا می‌دهد. برای این منظور می‌توان هفت گرم تخم کاهو (طبیعت سرد دارد) را به صورت گرد یا جوشانده یا دم کرده تناول کرد.
  • سیر به علت آنکه مقدار دفع ادرار را می‌افزاید، در درمان قطره قطره ادرار کردن و دفع سنگ کلیه موثر است. در این موارد بهتر است بیمار شیره سیر را مصرف نماید.
  • برگ پونه برای درمان بی‌اختیاری ادرار و سنگ کلیه سودمند است.

همچنین ببینید

درمان سندرم روده تحریک پذیر به کمک یوگا

اگر دل درد و دل پیچه، نفخ شکم، اسهال و یبوست امان شما را بریده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*