ارده

کنجد یکی از قدیمی‌ترین دانه‌های روغنی است که توسط بشر شناخته شده و برای خوراک و به عنوان دارو مصرف داشته است. کاشت کنجد در بین النهرین در دره دجله و فرات به ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد بر می‌گردد.

حفاری‌های اخیر باستان‌شناسی در ترکیه نشان می‌دهد که بین سال‌های ۷۰۰ تا ۹۰۰ قبل از میلاد بذر کنجد کاشته و کنجد تولید می‌شده و از آن روغن کنجد استخراج و برای مصرف مردم عرضه می‌شده است.

در حال حاضر تولید کنجد در تمام دنیا در حدود دو میلیون تن در سال می‌باشد که قسمت عمده آن برای روغن کنجد مصرف می‌شود. چین بزرگترین تولیدکننده آن و پس از آن به ترتیب کشورهای هندوستان، حبشه، نیکاراگوئه، سودان، مکزیک، گواتمالا و سرانجام آمریکای شمالی از تولیدکنندگان دیگر می‌باشند.

در کتب طب سنتی ارده با نام رهشی آمده و عبارت است از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع درآید و روغن آن را نگرفته باشند. از نظر طبیعت، طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و تر است.

 

خواص غذایی دارویی ارده

خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.

اما حواستان باشد که هر دو این مواد به غیر از انرژی‌زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰ دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.

ardeh

  • ارده و شیره هر دو گرمی هستند. برای خلاص شدن از این مشکل، خوردن مواد غذایی با طبع سرد است.

  • قند حلوا ارده و حلوا شکری و شیره برای افراد دیابتی مضر است. گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (کلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن را به این افراد توصیه نمی‌کنیم.

  • به تازگی کارخانه‌هایی به تولید حلوا ارده برای بیماران دیابتی پرداخته‌اند که در آن از قند مصنوعی و بی‌ضرر استفاده شده است.

  • از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.

  • به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه هم می‌شود.

  • شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرم مزاج‌ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می‌شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است.

  • از نظر خواص ارده، حکمای قدیم معتقدند که برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است.

  • اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می‌برد. برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد.

  • ارده نرم‌کننده سفتی‌ها و ورم‌های سفت داخلی است و دمل‌ها را نیز نرم می‌کند و مسکن درد آن است همچنین ضماد و مالیدن آن نیز همین خواص را دارد.

  • برای نرم کردن سینه مفید بوده و ملین و مسهل است.

  • مدر و ادرارآور بوده و قاعده‌آور است.

منبع: مجله روزهای زندگی 

همچنین ببینید

خواص بعضی از گیاهان

ترخون اشتهاآور است رشد و ایمنی بدن را ارتقا می‌بخشد موجب تحریک مغز و سیستم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *